Utdanning/forskning

Ergoterapeuter spesialiseres i uu


Publisert: 01. mai 2015

Universell utforming blir viktigere ved Høgskolen i Gjøvik. (Foto: HiG)Universell utforming blir viktigere ved Høgskolen i Gjøvik. (Foto: HiG)Ergoterapeutene som utdannes ved Høgskolen i Gjøvik spesialiseres nå i universell utforming.

Ergoterapiutdanningen i Gjøvik vil fokuserer på universell utforming og velferdsteknologi. Disse to temaene skal gjennomsyre undervisningen.

Mye av utdannelsen handler også om å ta grep i prosjektarbeid. Ergoterapeutene skal bli dyktigere til å sørge for at nødvendige tiltak blir virkeliggjort.

Evastine Bjørk er førsteamanuensis ved Høgskolen i Gjøvik. (Foto: HiG)Evastine Bjørk er førsteamanuensis ved Høgskolen i Gjøvik. (Foto: HiG)Tidsskriftet Ergoterapeuten forteller om hvordan studentene utfordres til å reflektere og vurdere om noe kan gjøres annerledes.

– I helsetjenestene er det mye prosjektbasert arbeid, uansett størrelse på institusjonen. Da vil en slik bakgrunn komme godt med. Det har vi også opplevd når vi har vært i praksis, sier andreårsstudenten Kjetil Malterud-Lien til tidsskriftet.

Førsteamanuensis Evastina Bjørk forteller at prosjektledelse i ergoterapiutdanningen er utradisjonelt og noe nytt for Høgskolen i Gjøvik.

– Vi tror det er bra å gjøre dette, fordi vi ser at arbeidsformene fremover ofte vil være i prosjektform. Ergoterapeuter egner seg som prosjektledere innenfor helsearbeid, blant annet ved at de har tverrfaglig bakgrunn og trening i å være lydhøre overfor andres behov, sier Bjørk.

Kilde: Ergoterapeuten

Kopirett © 2019 Universell Utforming. Alle rettigheter reservert.
Joomla! er fri programvare utgitt under GNU/GPL License.