Utdanning/forskning

Temadag på Universitetet i Stavanger


Publisert: 16. oktober 2014

Temadagen skal holdes i Kjell Arholms hus ved Universitet i Stavanger. (Bilde: uis.no)Temadagen skal holdes i Kjell Arholms hus ved Universitet i Stavanger. (Bilde: uis.no)Den 24. oktober vil Universitetet i Stavanger (UiS) arrangere en temadag om universell utforming.

Med denne temadagen ønsker universitetet å få fram at universell utforming handler om et bedre miljø for alle.

Hvert år arrangerer universitetet en temadag om universell utforming, i år er det universell utforming av universitetspedagogikk som står i sentrum.

– I år ønsker vi å rette søkelyset mot universell utforming av universitetspedagogikk, og å inspirere både studenter og ansatte til å ta grep om egen hverdag, sier tilretteleggingskoordinator hos Enhet for Studentservice Anne Marit Aspenes til smis.no.

Førsteamanuensis Dag Usebø ved UiS, Ph.D. Kjersti Tharaldsen fra Stavanger universitetssykehus og Arne Krokan fra NTNU vil være dagens foredragsholdere.

Temadagen finner sted i Kjell Arholms hus og vil være åpen for både studenter og ansatte.

– Gjennom vårt arbeid vet vi at mange, både studenter og ansatte, forbinder begrepet universell utforming med fysiske forhold, og tenker at det dreier seg om tilrettelegging for studenter med ulike funksjonsnedsettelser. Faktum er at universell utforming av høyere utdanning er noe som vil komme alle studenter til gode, og at det handler vel så mye om god pedagogikk og ressursbruk, som fysiske omgivelser, sier Aspenes.

Kopirett © 2019 Universell Utforming. Alle rettigheter reservert.
Joomla! er fri programvare utgitt under GNU/GPL License.