Utdanning/forskning

Elever stenges ute


Publisert: 08. august 2013

80 prosent av alle norske skoler har fysiske barrierer som stenger funksjonshemmede elever ute. (Illustrasjonsfoto: iStockphoto)80 prosent av alle norske skoler har fysiske barrierer som stenger funksjonshemmede elever ute. (Illustrasjonsfoto: iStockphoto)Ved skolestart denne høsten er det bare tre skoler i hele landet som har topp tilgjengelighet for elever med funksjonshemninger. 8 av 10 skoler har betydelige mangler.

En fersk rapport som International Research Institute of Stavanger (IRIS) har lagd i samarbeid med Norges Handikapforbund viser dårlig tilgjengelighet ved skoler i hele landet.

Undersøkelsen tar for seg forholdene for elevene i undervisningsrom, trapper, terskler, heis, toalett, inngangspartier, uteområder, parkeringsplasser og busstopp.

Norsk opplæringslov sier at alle barn har rett til å gå på sin nærskole, og at skolen skal tilrettelegge for funksjonshemmede elever.

– Det er lang vei fram før vi har et samfunn for alle, der alle barn kan gå på nærskolen sammen med vennene og søsknene sine, sier Arne Lein, forbundsleder i Norges Handikapforbund.

Les mer her.

Kopirett © 2019 Universell Utforming. Alle rettigheter reservert.
Joomla! er fri programvare utgitt under GNU/GPL License.