Utdanning/forskning

Undersøker funksjonshemmedes leveforhold


Publisert: 30. november 2012

En skotsk forsker vil nå sammenligne muligheten for funksjonshemmede til å leve et selvstendig liv i Norge og Skottland. (Illustrasjonsfoto: Colourbox)En skotsk forsker vil nå sammenligne muligheten for funksjonshemmede til å leve et selvstendig liv i Norge og Skottland. (Illustrasjonsfoto: Colourbox)

Forskere skal sammenligne funksjonshemmedes leveforhold og tilgang til et selvstendig hverdagsliv i Norge og Skottland.

Funksjonshemmede i Norge har nå muligheten til å delta i en internasjonal, komparativ studie av funksjonshemmedes tilgang til et selvstendig hverdagsliv i Skottland og Norge.

Studien er en del av doktorgradsavhandlingen til Dianne-Dominique Theakstone ved University of Stirling i Skottland.

Theakstone forteller, ifølge Blindeforbundets nettsider, at spørsmålene i undersøkelsen handler om funksjonshemmedes synspunkter og tanker rundt egen tilgang til et selvstendig hverdagsliv. Undersøkelsen tar omkring ti minutter å gjennomføre.

Lenke til undersøkelsen finner du ved å trykke her.

– Som funksjonshemmet har jeg alltid vært interessert i problemer rundt funksjonshemming, tilgjengelige boliger, service/bruker-involvering og sysselsetting. Målet mitt er å gjennomføre forskning som er relevant for politikk og praksis. Jeg håper det vil være av interesse for et bredt publikum, og at det gir verdifull innsikt, dypere forståelse av spørsmål vedrørende funksjonshemming, og som aktivt kan stimulere til fremtidige debatter og dialog rundt funksjonshemmedes tilgang til et selvstendig liv, sier Theakstone.

Du kan lese mer hos Blindeforbundet her.

Kopirett © 2019 Universell Utforming. Alle rettigheter reservert.
Joomla! er fri programvare utgitt under GNU/GPL License.