Samferdsel

Oslo gir støtte til elsykelister


Publisert: 14. januar 2016

    Bildetekst: Elsykler gjør sykling mer tilgjengelig for flere i tillegg til at de er utslippsfrie. (Foto: Colourbox) Bildetekst: Elsykler gjør sykling mer tilgjengelig for flere i tillegg til at de er utslippsfrie. (Foto: Colourbox)     Fra 2016 kan de som bor i Oslo søke om støtte til anskaffelse av elsykkel.

Elsykkel har litt større fremkommelighet enn vanlig sykkel og kan derfor brukes av flere.

For personer med redusert fysikk eller helseplager, som kan lett bli tungpustet, er elsykkel et godt alternativ til vanlig sykkel.

Fem millioner

Det rød-grønne byrådet i Oslo vil at flere skal ta i bruk elsykler. De har derfor satt av fem millioner kroner til støtte. Blir ordningen populær, vil de øke potten. Per nå kan du får opptil 20 prosent støtte, maks 5000 kroner, for å kjøpe deg en elsykkel i hovedstaden.

NAAF er positive

Astma- og Allergiforbundet stiller seg positive til ordningen.

– For personer med redusert lungekapasitet er det viktig å være aktiv, men ikke overanstrenge seg. Ved bruk av elsykkel kan de være i bevegelse, men har mulighet til avlastning når det trengs, sier Anna Bistrup, helsefaglig rådgiver i Norges Astma- og Allergiforbund.

I tillegg til å være helsefremmende er elsykler også helt utslippsfrie og dermed et dobbelt opp helsefremmende alternativ til andre motordrevne tohjulinger, fortsetter Bistrup.

Les mer om ordningen her.

Kilde: Oslo kommune og NAAF

Kopirett © 2019 Universell Utforming. Alle rettigheter reservert.
Joomla! er fri programvare utgitt under GNU/GPL License.