Samferdsel

Tilgjengelighetspris til Gjøviks nye skysstasjon


Publisert: 22. desember 2015

Oppland fylkeskommune, Opplandstrafikk, Gjøvik kommune, Jernbaneverket, Statens vegvesen og Rom Eiendom har samarbeidet om rehabilitering av Gjøvik stasjon. I tillegg er det bygget en nytt terminalbygg. (Foto: Terje Borud/ROM Eiendom)Oppland fylkeskommune, Opplandstrafikk, Gjøvik kommune, Jernbaneverket, Statens vegvesen og Rom Eiendom har samarbeidet om rehabilitering av Gjøvik stasjon. I tillegg er det bygget en nytt terminalbygg. (Foto: Terje Borud/ROM Eiendom)Norges Blindeforbund har gitt tilgjengelighetspris til Oppland fylkeskommune og Opplandstrafikk.

– Dette er svært gledelige nyheter, sier Geir Hestetræet, markedssjef i Opplandstrafikk.

Den nye skysstasjonen på Gjøvik er et viktig kollektivknutepunkt for hele Mjøsregionen. Daglig går det eller kommer rundt 300 busser. I tillegg har toget 11 avganger og ankomster.

Årlig er rundt en million mennesker innom Gjøvik skysstasjon.

Oppland fylkeslag i Norges Blindeforbund gir prisen til Oppland fylkeskommune og Opplandstrafikk for evnen de har vist til å tilpasse skysstasjonen universell utforming.

Blindeforbundet roser Opplandstrafikk for å ha vært lydhøre under planleggingen av skysstasjonen. Fokus er satt på ryddige gangsoner. Det er skapt oppmerksomhetsfelt, samtidig som ledelinjer gjør det lettere for synshemmede å orientere seg.

Gjøvik Skysstasjon er nå blitt en fin referanse i et universelt tilpasset samfunn, mener Blindeforbundet.

Du kan lese mer om Gjøvik skysstasjon her hos Rom Eiendom.

Kilde: Oppland fylkeskommune

Kopirett © 2019 Universell Utforming. Alle rettigheter reservert.
Joomla! er fri programvare utgitt under GNU/GPL License.