Samferdsel

Et rekordår for tilgjengelighet på stasjonene


Publisert: 06. november 2015

Trondheim stasjon er en av jernbanestasjonene som har blitt universelt utformet. (Foto: Jernbaneverket)Trondheim stasjon er en av jernbanestasjonene som har blitt universelt utformet. (Foto: Jernbaneverket)    De siste årene har Jernbaneverket jobbet intensivt for bedre tilgjengelighet på stasjonene. 2015 ble et rekordår.

I 2012 utførte Jernbaneverket en kartlegging av tilgjengelighet på alle stasjonene. 97 stasjoner fikk status tilgjengelig, to fikk status universelt utformet.

Til nå har åtte nye stasjoner blitt universelt utformet i 2015. Disse stasjonene er: Heggedal, Spikkestad, Råde, Trondheim, Mysen, Kråkstad, Greverud, Tomter, Harestua og Spydeberg.

Det forventes at ytterligere fire stasjoner får status som universelt utformet i løpet av året. Dette er: Askim, Værnes, Høvik og Stabekk

I tillegg er flere stasjoner i prosjekteringsfasen og vil fremstå som universelt utformet når de gjenåpnes. Dette gjelder blant annet: Voss, Holmestrand, Ski, Sørumsand og Moss.

– Høyere fokus og økt kunnskapsnivå rundt temaet har vært med på få gode løsninger på stasjonene, mener Helle Toft, som arbeider med universell utforming i Jernbaneverket.

Kilde: Jernbaneverket

Kopirett © 2019 Universell Utforming. Alle rettigheter reservert.
Joomla! er fri programvare utgitt under GNU/GPL License.