Samferdsel

Ikke noe sted å parkere


Publisert: 23. september 2015

Ragnar Anundsen leder Rådet for funksjonshemmede i Porsgrunn. Her viser han et eksempel på hva slags problemer funksjonshemmede kan møte i byen. (Faksimile fra Porsgrunn Dagblad) Ragnar Anundsen leder Rådet for funksjonshemmede i Porsgrunn. Her viser han et eksempel på hva slags problemer funksjonshemmede kan møte i byen. (Faksimile fra Porsgrunn Dagblad) Rullestolbrukeren anvender en rampe for å ta seg bakveien inn i bilen sin. Problemet hans er å finne en egnet parkeringsplass i Porsgrunn.

Parkerer det en bil bak bilen hans, kommer han seg ikke inn i bilen sin.

Eksempelet med parkeringsplassen er bare ett av mange på at funksjonshemmede må få være med i kommunal planlegging, mener Ragnar Anundsen. Som ble valgt inn på lista til Arbeiderpartiet i Porsgrunn ved kommunevalget for halvannen uke siden.

Anundsen frykter en stund at det nye bystyret, og råd og underutvalg, ikke ville ha med en eneste funksjonshemmet representant.

Men han ble altså selv valgt inn.

Nå håper Anundsen å kunne påvirke slik at Porsgrunn kommune fortsatt har stort fokus på universell utforming for alle typer funksjonshemmede.

– Som rullestolbruker har jeg et motto: Kan jeg, kan alle, sier Ragnar Anundsen til Porsgrunn Dagblad.

Porsgrunn kommune er en pilotkommune på universell utforming.

Kilde: Porsgrunn Dagblad

Kopirett © 2019 Universell Utforming. Alle rettigheter reservert.
Joomla! er fri programvare utgitt under GNU/GPL License.