Samferdsel

Betalingsfritaket for funksjonshemmede


Publisert: 15. april 2015

Det blir ikke gratis for funksjonshemmede å parkere på private parkeringsplasser. (Foto: Wikipedia Commons)Det blir ikke gratis for funksjonshemmede å parkere på private parkeringsplasser. (Foto: Wikipedia Commons)     I forslaget til nye regler for parkeringsplasser opprettholdes betalingsfritaket for offentlige parkeringsplasser. Men fritaket vil ikke omfatte private plasser.

Norges Handikapforbund er generelt fornøyd med forslaget til regler for parkeringsplasser. Men forbundet er skuffet over at betalingsfritaket ikke også skal omfatte private plasser.

«Det er en realitet at offentlige instanser i stadig økende grad overlater drift av sine parkeringsplasser til private, med den konsekvens at antall offentlige plasser med avgiftsfritak reduseres. Mange steder finnes nesten ikke offentlige parkeringsplasser,» skriver forbundet i sin høringskommentar i forbindelse med lovforslaget.

Dersom betalingsfritak for funksjonshemmede kun skal gjelde for offentlige parkeringsplasser, er det viktig med tydelig skilting om hvilke regler som gjelder hvert sted, oppfordrer forbundet.

Kilde: Handikapforbundet

Kopirett © 2019 Universell Utforming. Alle rettigheter reservert.
Joomla! er fri programvare utgitt under GNU/GPL License.