Samferdsel

Molde får flyramper


Publisert: 22. januar 2015

Flere steder i verden har flyplasser tatt i bruk ramper, slik at mennesker med bevegelshemninger ikke trenger å bli båret i flyet. Nå har også Molde fått slike ramper. (Foto: Aviramp) Flere steder i verden har flyplasser tatt i bruk ramper, slik at mennesker med bevegelshemninger ikke trenger å bli båret i flyet. Nå har også Molde fått slike ramper. (Foto: Aviramp)    Nå er det slutt på bæring av bevegelseshemmede ved Molde lufthavn.

Praksisen med å bære folk fra rullestolen og inn i flyet er noe de ansatte ved Molde lufthavn, Årø, har ønsket å komme bort fra.

Som første lufthavn i Norge har Molde fått ramper for rullestolbrukere. Det betyr at de kan boarde samtidig som andre passasjerer.

Avinor har gått til innkjøp av to ramper til 500 000 kroner hver. Disse er tilpasser Boing737 og Airbus A320, skriver Romsdals budstikke på nett.

Dette er et pilotprosjekt for Avinor. Hvis det viser seg å være vellykket, kommer det til å bli slike ramper ved flere norske flyplasser, sier lufthavnsjef John Offenberg til avisa.

Rampen er også en fordel for passasjerer som ikke er bevegelseshemmet. Ettersom den er lukket kan 50-60 passasjerer stå under tak i dårlig vær mens de venter på å slippe inn i flyet.

Kopirett © 2019 Universell Utforming. Alle rettigheter reservert.
Joomla! er fri programvare utgitt under GNU/GPL License.