Samferdsel

Forlanger markering av tilgjengelige holdeplasser


Publisert: 20. november 2014

Marianne Borgen kom med et interessant tilbud om å markere tilgjengelige holdeplasser på kartet. (Foto: Wikipedia Commons)Marianne Borgen kom med et interessant tilbud om å markere tilgjengelige holdeplasser på kartet. (Foto: Wikipedia Commons)Oslo-politikeren Marianne Borgen orker ikke lenger å vente på at kollektivtrafikken i Oslo skal bli tilgjengelig. Nå tar hun saken i egne hender.

Den 4. November arrangerte Norges Handikapforbund Oslo et debattmøte i Sagene samfunnshus. Temaet var kollektivtransport i hovedstaden.

Da kom Marianne Borgen (SV) med en interessant utfordring til byråd for miljø og samferdsel, Guri Melby (V).

Hun mente at alle tilgjengelige holdeplasser i byen burde bli markert på kartet. Det skal ikke bare hjelpe de som skal av og på, men vise hvor langt det er igjen til en helt tilgjengelig kollektivtransport.

Borgen er leder for samferdsels- og miljøkomiteen i Oslo bystyre. Hun fortsatte med å si at en slik løsning ikke skal være en sovepute men fungere som en gapestokk for manglende satsning.

Guri Melby er ansvarlig for kollektivtransporten i byrådet og nektet ikke for at dette kunne være en mulighet.

Som regionkontorleder i NHF Oslo var Jørgen Foss også tilstede, han ville ikke utelukke at organisajonen kunne hjulpet med å lage dette kartet.

Mer innenfor kollektivtransport i Oslo ble diskutert på debattmøtet. For å lese Handikapnytt.no sin sak om møte trykk her.

Kopirett © 2019 Universell Utforming. Alle rettigheter reservert.
Joomla! er fri programvare utgitt under GNU/GPL License.