Samferdsel

Praktisk og enkel ruteinformasjon


Publisert: 13. november 2014

Når går toget? Dette klassiske spørsmålet blir det nå mye lettere å få svar på for alle som har problemer med å lese ruteinformasjon med liten skrift. (Foto: Jernbaneverket/ Njål Svingheim)Når går toget? Dette klassiske spørsmålet blir det nå mye lettere å få svar på for alle som har problemer med å lese ruteinformasjon med liten skrift. (Foto: Jernbaneverket/ Njål Svingheim)Jernbaneverket har lansert en telefonløsning utviklet spesielt for blinde og svaksynte, men som kan benyttes av alle.

Mange sliter med å lese ruteinformasjonen på togselskapenes apper, hjemmesider eller trykte rutetabeller. Men nå er problemet løst. I alle fall om du har en mobil for hånden.

Planlegger du en reise med tog kan du rett og slett bare ringe telefonnummeret 02009.

Da kommer du til en hyggelig stemme som spør deg hvor du vil reise fra og hvor du vil reise til.

Du får da flere valg, om du vil reise nå eller senere på dagen.

Deretter får du opplest avgangstiden og ankomsttiden, samt hvilket spor toget er satt opp på.

Opplest informasjon sendes til din mobiltelefon som sms. Har du en mobiltelefon med talefunksjon, kan du også få denne smsen opplest.

Seksjonsleder Sverre Fuglerud i Norges Blindeforbund ønsker denne nyvinningen velkommen i et intervju på Blindeforbundets nettsider.

Men også de over 50 år som begynner å se dårlig og har glemt lesebrillene sine hjemme på sofabordet, vil kunne ha stor glede av denne funksjonen.

Kopirett © 2019 Universell Utforming. Alle rettigheter reservert.
Joomla! er fri programvare utgitt under GNU/GPL License.