Samferdsel

Oslo sentrum er klar for oppussing


Publisert: 11. september 2014

Prinsens gate skal få to trikkefelt. (Bilde: commons.wikimedia.org)Prinsens gate skal få to trikkefelt. (Bilde: commons.wikimedia.org)Tollbugata og Prinsens gate skal gis en ansiktsløfting for å gjøre trafikken mer effektiv. Dette vil også forbedre mulighetene til personer med nedsatt funksjonsevne.

Både buss og trikk kjører igjennom disse gatene, noe som skaper dårlig oversikt og lite trafikksikkerhet for alle som ferdes der. Dette skal det gjøres noe med.

Planen er å gi Prinsens gate to trikkefelt og Tollbugata to bussfelt. Målet er å gi bedre flyt til trafikken og å lage et område med god trafikksikkerhet for myke trafikanter.

Ifølge samferdselsbyråd Guri Melby er trikk et godt valg for Prinsens gate.

Dette sier hun til Nettavisen: - Vi ønsker å satse på trikken gjennom sentrum fordi den har stor kapasitet og er godt tilpasset til bymiljøet. Det er nødvendig å oppruste traséene og gi trikken høyere prioritet.

En egen og godt synlig trikketrasé er viktig fordi det gir bedre fremkommelighet, noe som igjen bidrar til flere reisende.

Et av prosjektets hovedmål er å skape universell utforming av gatelegemet og inngangspartier. Det er beregnet å ta rundt 3 år før vi får se sluttresultatet.

Kopirett © 2019 Universell Utforming. Alle rettigheter reservert.
Joomla! er fri programvare utgitt under GNU/GPL License.