Samferdsel

Første uu-busstopp i Vesterålen


Publisert: 05. september 2014

Kristian Ellingsen (t.v.) og Patrick Solvang har ly for regnet mens de venter på bussen. (Faksimile fra Bladet Vesterålen)Kristian Ellingsen (t.v.) og Patrick Solvang har ly for regnet mens de venter på bussen. (Faksimile fra Bladet Vesterålen)

Tre millioner kroner kostet den. Men fin er den blitt.

Vesterålens første universelt utforma busstopp fikk en prislapp på tre millioner kroner, melder Bladet Vesterålen.

Avisa har snakket med Kristian Ellingsen og Patrick Solvang som søkte ly for regndråpene i det fine, nye leskuret ved buss-stoppen til det nye sykehuset på Stokmarknes.

– Det kjennes bare bra, smiler guttene, før de hopper på bussen.

– Buss-stopp-prosjektet på Stokmarknes er nok det dyreste av dette slaget vi har hatt i Vesterålen, ja, sier byggleder Magne Berg i Statens vegvesen til Bladet Vesterålen.

Det er også det første med universell utforming i regionen. Busstoppen er dobbeltsidig, og i tillegg er det etablert fortau mellom oppkjøringa til det gamle og oppkjøringa til det nye sykehuset.

Leskuret og innkjøringsrampene har utforming i henhold til krav til universell utforming. I tillegg er det et lysanlegg.

– Vi har fått veldig gode tilbakemeldinger, forteller Berg etter at anlegget ble tatt i bruk i juni.

For Statens vegvesen i Vesterålen er dette foreløpig et forsøksprosjekt. Og det hører med at en del hindringer underveis – blant annet kloakkrør som måtte skiftes – bidro til å fordyre arbeidet.

Kopirett © 2019 Universell Utforming. Alle rettigheter reservert.
Joomla! er fri programvare utgitt under GNU/GPL License.