Samferdsel

Nå kommer det synstolkning på fly


Publisert: 07. august 2014

Flyselskapet Emirates er det første i verden til å ha synstolkning på fly. Norsk selskap ønsker å følge i deres fotspor.Flyselskapet Emirates er det første i verden til å ha synstolkning på fly. Norsk selskap ønsker å følge i deres fotspor.

Førstemann ute med å introdusere tolkning av filmer og tv-serier på fly er selskapet Emirates. Aldri før er dette blitt gjort, men blant andre SAS har planer om å følge etter.

Flyselskapet Emirates, som blant annet flyr mellom Oslo og Dubai, vil nå kunne tilby passasjerene sine synstolkede Disney-filmer. Allerede i 2007 ble det innført teksting  av lyder for hørselshemmede, men i samarbeid med Walt Disney Studios Motion Pictures tar de det nå et steg videre.

Patrick Brannelly i Emirates sier at det ikke bare er et godt utvalg i underholdning som er viktig, men også å kunne gjøre det tilgjengelig for alle. Dette mener han vil kunne gi en god kundeopplevelse.

SAS ønsker å forbedre sine tilbud for underholdning om bord i flyene sine. I forbindelse med det uttaler informasjonssjef Knut Morten Johansen at de også ser på muligheten for synstolkning og teksting for hørselshemmede på deres fly.

– Vi ønsker å være et flyselskap for alle, også for personer med nedsatt funksjonsevne. Derfor er dette noe vi vurderer når vi nå er i gang med videreutviklingen av våre underholdningssystemer, sier Johansen til Blindeforbundet.

Les mer her

Kopirett © 2019 Universell Utforming. Alle rettigheter reservert.
Joomla! er fri programvare utgitt under GNU/GPL License.