Samferdsel

95 nye busser som er tilgjengelige for alle


Publisert: 19. juni 2014

– Det er kjempefint at det er tilrettelagt for store elektriske rullestoler, sier Shira van der Horst ved Frydehaug skole i Drammen. (Foto: Buskerud fylkeskommune)– Det er kjempefint at det er tilrettelagt for store elektriske rullestoler, sier Shira van der Horst ved Frydehaug skole i Drammen. (Foto: Buskerud fylkeskommune)

Buskerud fylkeskommune tar 30. juni i bruk 95 nye bussser på lokale linjer i Lier, Drammen og Nedre Eiker. De er tilgjengelige for alle.

Bussene har «lav påstiging». Dette gir gode på- og avstigningsmuligheter for alle kundegrupper.

– Det er tilrettelagt for funksjonshemmede, det er lett å gå av og på. Det blir kort og godt enklere å ta bussen, sier Trond Johansen, leder av hovedutvalget for samferdselssektoren i Buskerud fylkeskommune.

Frydenhaug er en interkommunal grunnskole og ressurssenter for elever med nedsatt funksjonsevne.

– Det er kjempefint at det er tilrettelagt for store elektriske rullestoler, sier Shira van der Horst ved skolen i Drammen.

– Vi kommer til å ta mer buss fordi de nye bussene gjør det enklere for oss når hele gruppa skal ut på tur, forklarer hun.

– Alle våre busser er utformet i tråd med retningslinjer for universell utforming. De har for eksempel teleslynge og bruk av farger og kontraster som skal gjøre det enkelt for svaksynte å orientere seg, sier Henry Gaarde, administrerende direktør i busselskapet Brakar som eies av fykeskommunen.

Du kan lese mer om de nye bussene hos Buskerud fylkeskommune her.

Kopirett © 2019 Universell Utforming. Alle rettigheter reservert.
Joomla! er fri programvare utgitt under GNU/GPL License.