Samferdsel

Ny og mer tilgjengelig ferge til Oscarsborg


Publisert: 19. juni 2014

Fergeturen fra Drøbak til Oscarsborg tar 10 minutter. Her ferga ”Oscarsborg II”. (Foto: Forsvarsbygg)Fergeturen fra Drøbak til Oscarsborg tar 10 minutter. Her ferga ”Oscarsborg II”. (Foto: Forsvarsbygg)

En ny ferge kalt "Oscarsborg III" er spesialtilpasset rullestolbrukere.

Den nye fergen mellom Drøbak og Oscarsborg har plass til 17 passasjerer, og skal brukes som et tillegg i perioder med topper i transportbehovet, for eksempel ved arrangementer.

Den skal også brukes når transportbehovet er lite.

– Universell utforming er helt sentralt for Forsvarsbygg, sier distriktssjef Thorbjørn Holth i Forsvarsbygg til avisa Akershus Amtstidende.

Og her er nye og spesialtilpassede ”Oscarsborg III. (Foto: Forsvarsbygg)Og her er nye og spesialtilpassede ”Oscarsborg III. (Foto: Forsvarsbygg)

Etter at en nabo leverte inn klage på en endret, lavere kailøsning i Drøbak tilpasset den nye fergen, har Forsvarsbygg bestemte seg for å lytte til klageren.

– Vi rekker nok ikke å få det klart til sommersesongen 2014. I mellomtiden må rullestolbrukere fortsette å bruke "Oscarsborg II", slik de har gjort de siste ti årene, sier Holth.

Men den nye og bedre tilpassede fergen kommer, senest i oktober. Det kan behøves, for om sommeren kan passasjerantallet fra Drøbak til Oscarsborg komme opp i over 18 000 hver måned.

Kopirett © 2019 Universell Utforming. Alle rettigheter reservert.
Joomla! er fri programvare utgitt under GNU/GPL License.