Planlegging

Gamlebyen i Fredrikstad skal bli tilgjengelig


Publisert: 16. oktober 2014

Gamlebyen er et lite tilgjenelig reisemål for de i rullestol. (Foto: visitnorway.com)Gamlebyen er et lite tilgjenelig reisemål for de i rullestol. (Foto: visitnorway.com)Til dags dato er det svært vanskelig for mange å komme seg rundt i Gamlebyen i Fredrikstad. Årsaken er blant annet ujevne stener og smale fortau.

For rullestolbrukere er det nesten uaktuelt å ta seg en tur inn i Gamlebyen. Fredrikstad kommune har planer om å gjøre noe med dette.

Torvgaten i Gamlebyen er det allerede blitt gjort mye med.

– Her er det blitt som et dansegulv, sier Arne Hunn, leder av Rådet for funksjonshemmede i Fredrikstad til Fredrikstad Blad på nett.

Han mener dog at resten av Gamlebyen ikke holder samme standard.

Kommunen har begynt å planlegge neste steg for å gjøre andre deler av bydelen mer tilgjengelig. Området mellom Færgeporten og Prins Georgs bastion er det som nå står for tur.

Universell utforming og gamle verneverdige bygninger er en vanskelig kombinasjon.

– Et av de største problemene i Gamlebyen er at trappene til boligene gjør at fortauet blir for smalt for rullestoler. Den runde stenen i gaten gjør det samtidig umulig å bruke rullestol. Men nå skal det lages et felt midt i gaten, hvor det blir slett og fint, sier Hunn.

For at alle skal kunne bruke gatene i Gamlebyen hadde det ideelle vært å legge asfalt, men det blir feil i den historiske byen. Løsningen blir derfor å legge en drenerende asfalt i bunnen og så legge nye flate steiner over.

Kopirett © 2019 Universell Utforming. Alle rettigheter reservert.
Joomla! er fri programvare utgitt under GNU/GPL License.