Planlegging

Blåblå usikkerhet


Publisert: 09. oktober 2013

Erna Solberg og Siv Jensen har presentert mange gode tiltak for funksjonshemmede i sin nye regjeringsplattform. Men hvor konkrete er de? (Alle foto: Wikimedia Commons)Erna Solberg og Siv Jensen har presentert mange gode tiltak for funksjonshemmede i sin nye regjeringsplattform. Men hvor konkrete er de? (Alle foto: Wikimedia Commons)

Den kommende blåblå regjeringen har presentert flere gode tiltak som vil komme funksjonshemmede til gode, mener Norges Handikapforbund.

 

Men forbundet viser til at plattformen også inneholder flere selvmotsigelser og tidvis er lite konkret. 

 

Rettighetsfeste BPA

Den kommende regjeringen ønsker blant annet å rettighetsfeste brukerstyrt personlig assistanse (BPA) og stoppe avviklingen av særfradraget for funksjonshemmede og kronisk syke.

Disse signalene er positive og legger lista høyt for den kommende regjeringen. Men detaljene om BPA-rettigheter er like uklare som før, skriver forbundet på sitt nettsted www.nhf.no.

 

Fortsatt universell utforming

Den nye regjeringen ønsker fortsatt innsats for universell utforming av samfunnet.

Ser man på regjeringsplattformen som helhet, finner man en del selvmotsigelser, mener forbundet og fortsetter: De blåblå vil arbeide videre for et universelt utformet samfunn, men samtidig forenkle de tekniske byggeforskriftene.

– Vi har grunn til å frykte at de med det også mener å redusere kravene til universell utforming av nye boliger, uttaler forbundet.

NHF konkluderer med at det ikke er helt enkel å se sammenhengen i regjeringsplattformen. Flere av forslagene er lite konkrete. 

Les mer her.

 

 

Kopirett © 2019 Universell Utforming. Alle rettigheter reservert.
Joomla! er fri programvare utgitt under GNU/GPL License.