Kultur

Fortsatt strid om stavkirke


Publisert: 29. oktober 2015

Politikerne mente det ville være tilstrekkelige med en flyttbar handikap-rampe for at rullestolbrukere skulle komme seg inn i Hindrem stavkirke. Fylkeskommunen sa nei. (Foto: Leksvik kommune) Politikerne mente det ville være tilstrekkelige med en flyttbar handikap-rampe for at rullestolbrukere skulle komme seg inn i Hindrem stavkirke. Fylkeskommunen sa nei. (Foto: Leksvik kommune) Striden om Hindrem stavkirke i Leksvik er spisset. Fylkesmannen har avslått kommunens dispensasjonssøknad fra kravet om universell utforming.

Byggeforskriftene sier at stavkirka i Nord-Trøndelag skal ha en permanent og trinnfri adkomst for rullestolbrukere. Politikerne mente det ville være tilstrekkelige med en flyttbar handikap-rampe for at rullestolbrukere skulle komme seg inn i stavkirka.

Norges Handikapforbund Trøndelag klaget kommunens vedtak inn for Fylkesmannen, som ga forbundet medhold. Heller ikke kommunens dispensasjonssøknad ble tatt til følge, skriver Trønder-Avisa.

Kirka ble i 2010 reist av lokale ildsjeler og plassert på samme tomta som det opprinnelig har stått en stavkirke i samme stil. Kirka er finansiert utelukkende med bidrag fra kommune, fylkeskommune, private bedrifter og enkeltpersoner.

Nå er kommunen nødt til å gjøre fasademessige grep for å gjøre bygget godkjent.

Kilde: Trønder-Avisa

Kopirett © 2019 Universell Utforming. Alle rettigheter reservert.
Joomla! er fri programvare utgitt under GNU/GPL License.