Kultur

Brukte prispenger på teleslynge


Publisert: 09. april 2015

Kulturhuset i Porsgrunn er viktig for mange. Nå blir lyden bedre, takket være prispenger. (Foto: Ælvespeilet)Kulturhuset i Porsgrunn er viktig for mange. Nå blir lyden bedre, takket være prispenger. (Foto: Ælvespeilet)Kulturhuset i Porsgrunn fikk i fjor høst den lokale Tilgjengelighetsprisen på 25 000 kroner. Nå er pengene brukt på ny teleslynge.

Kulturhuset Ælvespeilet har investert mer penger i gode lydopplevelser for hørselshemmede. Fra før er lyden bedret med teleslynger i salene. Nå blir det bedre lyd også i foajeen, hvor det også holdes konserter.

Porsgrunns kulturhus fikk sist høst Tilgjengelighetsprisen på 25.000 kroner av Rådet for funksjonshemmede.

– Vi har brukt pengene til nytt mobilt teleslynge-system, forteller Per Kristian Indrehus i Ælvespeilet til Porsgrunn Dagblad.

Også i Porsgrunn øker antallet «unge eldre» og Ælvespeilet er et populært sted blant dette publikumet.

– Vi har, og vil få enda flere yngre eldre som stiller mer krav til opplevelser. Tilgjengelighet for så mange som mulig er viktig for oss, sier Indrehus til avisa.

– Det er veldig bra at de har brukt pengene på bedre lyd for hørselshemmede i cafe- og foajeområdet. Der har det vært vanskelig å høre. Det er høyt under taket og mye etterklang, sier Ragnar Anundsen i Rådet for funksjonshemmede.

Kopirett © 2019 Universell Utforming. Alle rettigheter reservert.
Joomla! er fri programvare utgitt under GNU/GPL License.