Kultur

TV 2 tekster alle programmer i ”prime time”


Publisert: 26. mars 2015

Foto: Nå blir nyhetene på TV2 tekstet slik at også hørselshemmede kan få med seg hva Arill Riise og andre nyhetsopplesere forteller om.  Foto: TV2Foto: Nå blir nyhetene på TV2 tekstet slik at også hørselshemmede kan få med seg hva Arill Riise og andre nyhetsopplesere forteller om. Foto: TV2Alle programmene som TV 2 sender i tidsrommet 18.00 og 23.00 skal nå tekstes direkte.

Døve, hørselshemmede og pensjonister har lenge vært misfornøyd med at tv-kanalen ikke tekster alle sine programmer, og dermed stenger mange mennesker med nedsatt hørsel ute.

Klagd inn for Medietilsynet

I forkant av stortingsvalget klagde Hørselshemmedes Landsforbund inn TV 2 for medietilsynet. Bakgrunnen var at de døve og hørselshemmede som ikke får delta i politiske debatt på lik linje med andre, kan velge å ikke stemme fordi de ikke får med seg hva politikerne står for.

Stort løft for TV 2

Nå har TV 2 bestemt seg for i innfri ønskene til de hørselshemmede. Alle programmer, også nyheter og sport som går direkte på norsk, blir nå tekstet.

– Ingen er gladere enn oss over at direkteteksting nå er på plass. Dette er et stort løft for TV 2, men av stor betydning for seere som har utfordringer med hørselen, sier kommunikasjonsdirektør Rune Indrøy i TV 2 til Kampanje.

Generalsekretær i Norges Døveforbund Bjørn A. Kristiansen, sier han glad for at tilbudet nå endelig blir tilgjengelig.

– Det har vært viktig for oss at alle skal få samme tilgang til TV 2, hørselshemma eller ikke, sier Kristiansen.

Kilde: Kampanje

Kopirett © 2019 Universell Utforming. Alle rettigheter reservert.
Joomla! er fri programvare utgitt under GNU/GPL License.