Kultur

Vinner Magnus Carlsen?


Publisert: 20. november 2013

Sverre Fuglerud i Norges Blindeforbund mener at sjakk egentlig er best på radio, men vil gjerne få det med seg på TV også. (Foto: Norges Blindeforbund)Sverre Fuglerud i Norges Blindeforbund mener at sjakk egentlig er best på radio, men vil gjerne få det med seg på TV også. (Foto: Norges Blindeforbund)

Er du synshemmet og sjakkinteressert har du kanskje hatt noen frustrerende dager.

Å følge partiene sjakkpartiene til Magnus Carlsen og Vishy Anand på NRKs sendinger har ikke vært så lett, siden trekkene ikke ble annonsert. Det mener leder for informasjon og samfunnskontakt i Norges Blindeforbund, Sverre Fuglerud. Han har selv hevdet seg i norgestoppen i sjakk for synshemmede, og deltatt i ordinære turneringer både nasjonalt og internasjonalt.

– Det beste er egentlig når sjakk overføres som om det var på radio. Trekkene annonseres på en skikkelig måte så alle som hører på kan følge spillet. På TV legges det opp til at seerne får med seg det som skjer på skjermen, kommentatorene forteller ikke alltid trekkene og som synshemmet blir det vanskelig å følge med, sier Fuglerud til Blindeforbundet på nett.

Sjakkredaksjonen i NRK har fått tilbakemeldinger, og det viser seg at det nytter å si ifra. Det har blitt mye bedre, mener Fuglerud. 

Kopirett © 2019 Universell Utforming. Alle rettigheter reservert.
Joomla! er fri programvare utgitt under GNU/GPL License.