Kultur

I bresjen for erotikk


Publisert: 12. september 2012

Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek vil at også blinde, svaksynte og mennesker med lesevansker skal kunne ta del i erotisk litteratur. (Illustrasjon: Colourbox) Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek vil at også blinde, svaksynte og mennesker med lesevansker skal kunne ta del i erotisk litteratur. (Illustrasjon: Colourbox) Også blinde, svaksynte og mennesker med lesevansker bør kunne ta del i erotisk litteratur, mener Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek. Nå har de fått Cupidos Kulturpris for sitt ståsted.

Cupidos Kulturpris gis til en person eller organisasjon som gjennom sitt kulturelle arbeid og uttrykk har brakt det sexpositive frem i lyset.

Prisen skal gis til noen som har gitt oss en sexpositiv og grensesprengende opplevelse innen film, teater, litteratur, billedkunst, foto, dans, musikk eller et annet kulturelt uttrykk.

I år gikk altså prisen til en statlig institusjon som har tatt ansvar for sine målgruppers seksuelle behov og rettigheter.

– Vår oppgave er å fylle et litterært behov hos blinde, svaksynte og mennesker med lesevansker. Erotisk litteratur er en helt naturlig del av det. Alle i Norge skal ha lik tilgang til det samme litterære tilbudet, uavhengig av om man har vansker med å lese trykt tekst eller ikke, sier Engh.

 

Kopirett © 2019 Universell Utforming. Alle rettigheter reservert.
Joomla! er fri programvare utgitt under GNU/GPL License.