Internasjonalt

Pris for arbeid med inkluderende design


Publisert: 01. oktober 2015

Onny Eikhaug i Norsk design- og arkitektursenter har vunnet en pris for sitt arbeid med inkluderende design. (Foto: DOGA)Onny Eikhaug i Norsk design- og arkitektursenter har vunnet en pris for sitt arbeid med inkluderende design. (Foto: DOGA)    Onny Eikhaug i Norsk design- og arkitektursenter har fått en internasjonal pris for sitt mangeårige arbeid med inkluderende design.

Prisen ble delt ut i London fredag 18. september. I juryen satt seks internasjonale eksperter.

Det var The Helen Hamlyn Centre for Design, Royal Collage of Art i London som delte ut prisen til Eikhaug og to andre personer. Alle har utmerket seg for sitt engasjement og arbeid for inkluderende design.

Nyskapingsprogram

Eikhaug har arbeidet med inkluderende design siden 2005 som programansvarlig for Nyskapingsprogrammet «Innovasjon for alle » i DOGA.

Avtroppende direktør ved Helen Hamlyn-senteret professor Jeremy Myerson og Ben Terret fra Government Digital Service i (gov.uk) var de to andre prisvinnerne.

Smartere løsninger

Inkluderende design og innovasjon for alle handler om mye mer enn å tilrettelegge for mennesker med funksjonsnedsettelser, forklarer hun.

– Det handler om innovasjon med brukeren i sentrum. Brukerinnsikt basert på menneskelig mangfold i designprosesser bidrar til lønnsom nyskaping og smartere, mer relevante og effektive løsninger.

Universell utforming blir ofte forbundet med lover, standarder, regler og forskrifter. Mange ser på dette som et hemsko som enten er fordyrende eller uestetisk eller begge deler. I realiteten er det stikk motsatt, mener Eikhaug.

– Universelt utformede løsninger er både samfunnsøkonomisk og bedriftsøkonomisk lønnsomt. Og når designere, produktutviklere og arkitekter legger inn dette perspektivet fra starten av ser vi også at løsningene blir bedre for alle. Både når det gjelder funksjon og form, sier Eikhaug i et intervju med DOGA.

Kilde: DOGA

Kopirett © 2019 Universell Utforming. Alle rettigheter reservert.
Joomla! er fri programvare utgitt under GNU/GPL License.