Internasjonalt

Norge er et forbilde


Publisert: 18. desember 2014

Norge er et bratt land for universell utforming. Uu kan by på mange utfordringer. Men myndighetene har lagt stor vekt på å løfte fram en strategi for en inkluderende samfunnsplanlegging, der hovedløsningene skal kunne brukes av alle. (Bilder: Istockphoto )Norge er et bratt land for universell utforming. Uu kan by på mange utfordringer. Men myndighetene har lagt stor vekt på å løfte fram en strategi for en inkluderende samfunnsplanlegging, der hovedløsningene skal kunne brukes av alle. (Bilder: Istockphoto )Sverige må lære av Norge for å oppnå et universelt utformet samfunn. Det mener det svenske handikapforbundet.

I en debattartikkel i "Dagens samhälle" fremhever lederen av forbundet, Ingrid Burman, at Norge har nådd langt med hensyn til universell utforming. Hun mener at Sverige bør lære av Norge.

Det bør snarest oppnevnes en parlamentarisk komité i Sverige som utreder hva som bør gjøres for å nå målet om et samfunn som er tilgjengelig for alle, mener hun. Sverige savner i dag en tydelig forankret og heldekkende plan, mener hun.

I Sverige blir mange mennesker ekskludert fra hverdagens aktiviteter som det å handle, reise, gå i teater eller til frisøren, skriver Burman. I tillegg rammes de med funksjonsnedsettelser i mye større grad av arbeidsledighet og økonomiske problemer.

Les debattartikkelen her.

Kopirett © 2019 Universell Utforming. Alle rettigheter reservert.
Joomla! er fri programvare utgitt under GNU/GPL License.