Internasjonalt

Til Georgia med uu


Publisert: 05. mars 2014

Åse Danbolt og den georgiske delegasjonen. (Foto: Statsbygg)Åse Danbolt og den georgiske delegasjonen. (Foto: Statsbygg)

Nylig hadde Statsbygg besøk av en delegasjon fra republikken Georgia i Kaukasus. De var blant annet interessert i universell utforming.

Nå er Statsbyggs Åse Danbolt blitt en sentral aktør når universell utforming skal å innføres i det georgiske utdanningssystemet.

Danbolt er Statsbyggs prosjektleder innen universell utforming og har i regi av Kunnskapsdepartementet tatt del i et samarbeidsprosjekt for å bedre tilgjengeligheten til offentlige bygg i Georgia.

I fjor sommer besøkte Danbolt Georgias hovedstad Tbilisi for å introdusere georgierne til fagområdet. Hennes deltakelse har ført til at det georgiske utdannings- og vitenskapsdepartementet har fått øynene opp for universell utforming og Statsbyggs registreringsverktøy Bygg for alle.

Målsettingen for dette prosjektet er at georgisk ungdom med funksjonsnedsettelser skal få tilgang til fag- og yrkesopplæring på lik linje med de funksjonsfriske.

– Det er virkelig morsomt at vi kan være med å inspirere andre til å sette fokus på universell utforming. Dette var en engasjert gjeng som stilte mange spørsmål! Jeg synes det er meningsfylt å være med på å innføre tanken om universell utforming i Georgia og i den georgiske arkitektutdanningen, forteller Åse Danbolt.

Kopirett © 2019 Universell Utforming. Alle rettigheter reservert.
Joomla! er fri programvare utgitt under GNU/GPL License.