Internasjonalt

Langt fra røykfritt


Publisert: 20. november 2013

Rundt 200 personer dør av passiv røyking i Sverige hvert år. Nå krever Astma- og allergiforbundet nye lover.Rundt 200 personer dør av passiv røyking i Sverige hvert år. Nå krever Astma- og allergiforbundet nye lover.Den svenske Riksdagen har besluttet at ingen svenske ufrivillig skal utsettes for passiv røyking i 2014. Men landet har det travelt med å oppfylle målet.

Sverige har siden 1970-tallet hatt denne uken vi nå er inne i, uke 47, som ”Tobaksfria veckan”. Men selv om det går riktig vei, er landet er langt fra målsettingen om røykfrie miljøer.

I 2012 ble 16 prosent av den voksne svenske befolkningen utsatt for passiv røyking i hjemmet, på arbeidet eller andre steder, minst en gang i uken. I aldersgruppen 16-29 år var tallet så høyt som 30 prosent.

Rundt 200 mennesker dør hvert år av passiv røyking, i følge svensk statistikk. Nå krever det svenske Astma- og allergiforbundet en ny røykelov som omfatter røykfrie offentlige miljøer, også utendørs.

– Man kan faktisk blir syk av naboers røyking i boligblokker. Jeg vil at det skal bli mulighet for å stille krav om et røykfritt miljø, sier Maritha Sedvallson, forbundets leder i en pressemelding.

Kopirett © 2019 Universell Utforming. Alle rettigheter reservert.
Joomla! er fri programvare utgitt under GNU/GPL License.