Internasjonalt

Designrådet blir kompetansesenter


Publisert: 26. september 2013

Designrådet belønnes for sine årelange satsing på inkluderende design. Designrådet belønnes for sine årelange satsing på inkluderende design. Norsk Designråd er den første organisasjonen som er plukket ut til å være spisskompetansesenter innenfor inkluderende design.

 

Den europeiske designorganisasjonen BEDA (Bureau of European Design Associations) har utnevnt Designrådet til «European Centre of Competence for Design for All / Inclusive Design».

 Betegnelsen gis for to år av gangen.

 – Dette er en veldig hyggelig anerkjennelse av arbeidet vi har gjort de siste syv årene sammen med norske myndigheter på dette viktige området, sier administrerende direktør i Norsk Designråd Jan R. Stavik. Hensikten med et spisskompetansesenter er å identifisere hvem som er god på hva, ved siden av å utvikle organisasjonens kompetanse ved å bygge hverandre opp og dele kunnskap.

 – Å bli utnevnt til European Centre of Competence byr også på nye oppgaver for Norsk Designråd og Nyskapingsprogrammet Innovasjon for alle, forteller programleder Onny Eikhaug.– Vi forplikter oss nå til å dele kunnskap, resultater og metoder fra programmet med våre europeiske kolleger. Dette håper vi også inspirerer myndighetene til å løfte Nyskapingsprogrammet og vår satsning på inkluderende design til nye høyder.

Kopirett © 2019 Universell Utforming. Alle rettigheter reservert.
Joomla! er fri programvare utgitt under GNU/GPL License.