Internasjonalt

Utrygt for universell utforming i Danmark


Publisert: 26. september 2013

I Danmark er det Statens Byggeforskningsinstitut som arbeider med å sikre tilgjengeligheten i landet. Nå står avdelingen som arbeider med disse spørsmålene overfor trusselen om stengning.

 

Årsaken er at avdelingen som arbeider med forskning og informasjon og universell utforming, ikke har en langsiktig bevilgning fra myndighetene.I 2009 var situasjonen den samme. Avdelingen ble da reddet i siste liten av den daværende regjering. Hva den nåværende regjeringen vil gjøre når bevilgningene tar slutt 31. desember, er foreløpig uklart.

Dansk Handicap Forbund ber klima- og energiminister og bygningsminister Martin Lidegaard om å finne penger til tilgjengelighetsavdelingen ved instituttet.

De mener det vil være katastrofalt for arbeidet med universell utforming i Danmark, om denne avdelingen blir stengt ved nyttår. 

Instituttet har bygd opp en enorm og uunnværlig ekspertise, mener forbundet.

Statens Byggeforskningsinstitut i Sydhavnen i København arbeider med universell utforming i Danmark. Nå er avdelingen for tilgjengelighet truet. Statens Byggeforskningsinstitut i Sydhavnen i København arbeider med universell utforming i Danmark. Nå er avdelingen for tilgjengelighet truet.

 

I tillegg til å være rådgivere for kommuner, handikapråd, handikaporganisasjoner, arkitektkontor og byggherrer, driver de også med kurs og undervisning. Det forskes også for å dokumentere tilgjengelighet i Danmark og hvilke utfordringer landet har på dette området. 

Kopirett © 2019 Universell Utforming. Alle rettigheter reservert.
Joomla! er fri programvare utgitt under GNU/GPL License.