Internasjonalt

Norsk valgutstyr i London


Publisert: 25. april 2013

Deler av det norske valgutstyret fra Blanke Ark vises nå i London. (Foto: Norsk Designråd)Deler av det norske valgutstyret fra Blanke Ark vises nå i London. (Foto: Norsk Designråd)Det universelt utformede valgutstyret som ble utviklet under Statens Designkonkurranse 2008, stilles nå ut i London.

Løsningen ble til ved forrige valg og ble kjøpt inn av i underkant av 200 kommuner. 

Royal College of Art viser utstillingen "Design that makes a difference" fra 19. til 26. april. Utstillingen er et samarbeid mellom Helen Hamlyn Centre for Design, Norsk Designråd og Den norske ambassaden i Storbritannia og viser 20 ulike prosjekter innenfor brukerorientert og inkluderende design. Et av prosjektene som vises fram, er altså valgutstyret som var resultat av Statens Designkonkurranse 2008.

Konkurransen hadde universell utforming som et av hovedkriteriene, og målet var å sikre at alle som ønsker å stemme under kommune- og stortingsvalg, har mulighet til det uten å møte hindringer.

Det er vinnerløsningen Blanke Ark som nå vises i London. Designerne Blueroom Designstudio, Innovativoli Industridesign og Kadabra produktdesign har laget en løsning som tar alle velgere på alvor med smarte løsninger som ledelinjer, markering foran og på dører og mønsterbruk på stemmeseddelen.

Kopirett © 2019 Universell Utforming. Alle rettigheter reservert.
Joomla! er fri programvare utgitt under GNU/GPL License.