Internasjonalt

Enklere å reise med tog i Europa


Publisert: 04. april 2013

Toscana kan være vakkert å oppleve fra togvinduet. I fremtiden blir det enklere å reise med tog i Europa. Toscana kan være vakkert å oppleve fra togvinduet. I fremtiden blir det enklere å reise med tog i Europa.

Det skal bli enklere å reise med tog i Europa. EU-kommisjonen vektlegger nå universell utforming når de bygger nytt, oppgraderer eller renoverer jernbanen.

”Å gjøre jernbanetransport mer tilgjengelig for alle er kjernen i vår strategi for et bærekraftig transportsystem med høy kvalitet i Europa”. Det sier Siim Kallas, EU-kommisær for transport, i en pressemelding fra kommisjonen.

Én av seks personer i EU – rundt 80 millioner – har en funksjonsnedsettelse som spenner fra mild til alvorlig. Over en tredel av dem over 75 år opplever begrensninger i form av redusert mobilitet, i følge EU-tall. Andelen forventes å stige, ettersom EUs befolkning stadig blir eldre.

Å ha felles regler om tilgjengelighet på EU-nivå vil forbedre og forenkle reiseopplevelsene i Europa, mener Kallas.

EU-kommisjonen arbeider for tiden med et forslag til en europeisk tilgjengelighetslov, som skal omhandle bedre tilgjengelighet av varer og tjenester i EU. Forslaget skal være ferdig i 2013.

 

Kopirett © 2019 Universell Utforming. Alle rettigheter reservert.
Joomla! er fri programvare utgitt under GNU/GPL License.