Internasjonalt

Dronning åpnet verdens mest tilgjengelige kontor


Publisert: 19. desember 2012

Handicaporganisasjonenes Hus utenfor København ble 17. desember åpnet av Dronning Margrethe. (Foto: Danske Handicaporganisationer) Handicaporganisasjonenes Hus utenfor København ble 17. desember åpnet av Dronning Margrethe. (Foto: Danske Handicaporganisationer) Den danske dronning Margrethe åpnet offisielt Handicaporganisasjonenes Hus utenfor København den 17. desember.

I huset får 300 personer fra 24 organisasjoner sin arbeidsplass. Innflytterne stiller høye krav til tilgjengelighet.

– Når hørselshemmede har krevd gulvtepper, har rullestolbrukere og allergikere sagt nei. Men etter litt diskusjon, finner vi ut at det ikke er gulvtepper, men god akustikk hørselshemmede vil ha, sier Jesper Boesen til Uloba på nett.

– Og når dørene som tilfredsstiller standarden for universell utforming, er for tunge å åpne og lukke for en rullestolbruker, er ikke nødvendigvis de dørene de mest funksjonelle å montere inn til alle kontorer.

Resultatet ble et fire etasjer høyt bygg på 12.300 kvadratmeter, med kantine, flere møterom og andre fellesfunksjoner på grunnplanet.

– I byggeprosjekter har vi lenge snakket om bærekraft. Vi sier at tilgjengelighet skal bli den nye trenden, sier Boesen.

Kopirett © 2019 Universell Utforming. Alle rettigheter reservert.
Joomla! er fri programvare utgitt under GNU/GPL License.