Internasjonalt

Olympiapark med universell utforming


Publisert: 06. juni 2012

London-OL vil vise vei for universell utforming.London-OL vil vise vei for universell utforming.Olympic park som er bygd til Olympiaden i London i sommer har satt seg som mål å vise vei for universell utforming i Storbritannia. Anleggets "Inclusive Design Strategy" er prisbelønnet.

Utbyggerne bak olympiaanleggene i London har forsøkt å tenke helt nytt.

De har ønsket å se på folks behov ut fra en holistisk synsvinkel. Det betyr i praksis at de vil forsøke å bruke muligheten olympiaden skaper til å tenke helt nytt om design av bygninger og steder.

Mest inkluderende OL

Det var i 2008 at The Olympic Delivery Authority (ODA), som har ansvaret for byggeprosjektene til sommerens OL i London 27. juli til 12. august, offentliggjorde sin "Inclusive Design Strategy". Målet var da å gjøre London-OL til de mest inkluderende olympiske leker noensinne.

Noen eksempler på hva som er blitt gjort:

  • Bredere gangveier med bedre underlag, og mange muligheter til å sette seg ned.
  • Bedre mulighet for framkommelighet med rullestol enn noen gang før.
  • Tydelige og lettleste skilter.
  • God tilrettelegging for småbarnsforeldre.
  • Mange toaletter med god tilgjengelighet.

Tilgjengelighet avgjorde

En forpliktelse om nettopp å lage "de mest tilgjengelige olympiske leker noensinne" var delvis avgjørende for at London fikk sommerlekene nå i 2012.

London skal senere i høst også arrangere Paralympics.

Olympiaparken i London er et av de største parkanleggene som er bygd i Europa. Britene har samtidig satt seg som mål å få til det hele med en prislapp på olympiaden som ikke setter nye rekorder. "Rimelige investeringer" har vært et stikkord for byggeprosessen.

Kopirett © 2019 Universell Utforming. Alle rettigheter reservert.
Joomla! er fri programvare utgitt under GNU/GPL License.