IKT

Utviklere kan ikke nok om universell utforming


Publisert: 26. november 2015

Synshemmede er fortsatt utestengt fra mye av den teknologiske utviklingen i samfunnet. Derfor må det bevilges mer penger til universell utforming, mener Norges Blindeforbunds Ungdom.  Synshemmede er fortsatt utestengt fra mye av den teknologiske utviklingen i samfunnet. Derfor må det bevilges mer penger til universell utforming, mener Norges Blindeforbunds Ungdom. Teknologien har gjort mye mer i samfunnet universelt utformet. Men synshemmede blir utestengt fra apper, nettbank, nettsider og ulike programvarer.

Utviklere og eiere mangler nemlig elementær kunnskap om universell utforming.

Det skriver Lena Gimse, leder av Norges Blindeforbunds ungdom i en kronikk som har stått på trykk i en rekke aviser den siste uka.

For at utviklingen skal fortsette er det viktig å øke interessen for, kunnskapen om og troen på at det er lønnsomt å satse på universell utforming av IKT, mener hun.

Bedrifter som utvikler programvare og nettsider må fjerne unødvendige barrierer. Da vil færre bli diskriminert i arbeid, studier og samfunnet generelt, skriver Gimse.

Norges Blindeforbunds Ungdom mener derfor det er viktig å bevilge mer til universell utforming, forskning og utvikling av universelt utformet teknologi.

Les hele kronikken her.

Kilde: Retriever

Kopirett © 2019 Universell Utforming. Alle rettigheter reservert.
Joomla! er fri programvare utgitt under GNU/GPL License.