IKT

Ergonomisk utformet telefon


Publisert: 29. oktober 2015

Eldre og personer som har mye skjelvinger kan ha problemer med å bruke smarttelefoner. Nå kan det snart komme en løsning. (Foto: Colourbox)Eldre og personer som har mye skjelvinger kan ha problemer med å bruke smarttelefoner. Nå kan det snart komme en løsning. (Foto: Colourbox)Inspirert av sin syke mor har en gründer fått forskerhjelp til å videreutvikle og teste en løsning som skal gjøre det enklere for funksjonshemmede og eldre å bruke smarttelefon.

En smarttelefon er basert på finmotorikk. Hvis denne av en eller annen grunn forsvinner, blir det vanskelig å bruke telefonen.

Men nå har gründeren Richard Chan funnet en løsning på problemet, inspirert av sin syke mor som fikk flere slag. Han har utviklet et telefonetui utstyrt med fysiske taster og en app med nødhjelpsfunksjon, skriver gemini.no.

Fordi tastene er ergonomisk utformet som små skåler, blir det ekstra enkelt å taste for dem som strever med skjelvinger. En alarmfunksjon gir ekstra sikkerhet for alle som ikke har en trygghetsalarm.

Gründeren gikk i sommer til SINTEF for å komme et hakk videre. Nå skal etuiet gjennom en rekke brukertester i regi av SINTEF. En viktig del av denne jobben er å gjennomføre et testpanel som består av eldre mennesker.

Les mer hos www.gemini.no

Kilde: Gemini

Kopirett © 2019 Universell Utforming. Alle rettigheter reservert.
Joomla! er fri programvare utgitt under GNU/GPL License.