IKT

Møte om IKT og universell utforming


Publisert: 08. oktober 2015

Statens vegvesen jobber nå med en ny, nasjonal reiseplanlegger. Planene for den skal presenteres på et møte i Oslo i oktober. (Foto: Statens vegvesen) Statens vegvesen jobber nå med en ny, nasjonal reiseplanlegger. Planene for den skal presenteres på et møte i Oslo i oktober. (Foto: Statens vegvesen)     Hva er status for universell utforming av IKT i Norge? Deltasenteret ønsker velkommen til møte om dette den 27. oktober.

IKT-løsninger i Norge skal være universelt utformet. Dette gjelder både offentlige og private virksomheter, lag og organisasjoner.

Nå er det over ett år siden denne forskriften kom. Men hva skjer egentlig av utvikling på området dag?

På et møte i Deltasenteret i Oslo den 27. oktober vil det bli orientert om en rekke løsninger som er underveis. Barne-, likestillings- og inkluderingsdepartementet skal orientere om den nye handlingsplanen for universell utforming. Den skal ha fokus på IKT og velferdsteknologi.

Helsedirektoratet vil presentere status for velferdsteknologi og sine programmer.

Statens vegvesen vil orientere om arbeidet med nasjonale rutedata og en nasjonal reiseplanlegger. Tanken er å samle all reiseinformasjon i én enkelt tjeneste, noe som vil gjøre hverdagen enklere for mange.

Lyse-konsernet, som leverer strøm og telekommunikasjon, vil fortelle om sitt arbeid med innovasjon og smarte løsninger.

Meld deg på møtet her.

Kilde: Deltasenteret

Kopirett © 2019 Universell Utforming. Alle rettigheter reservert.
Joomla! er fri programvare utgitt under GNU/GPL License.