IKT

Lørenskog først ute i kontroll av nettsider


Publisert: 01. oktober 2015

Lillestrøm kommunes nettside er nå kontrollert av Difi. Noen ting er blitt endret for at innbyggerne skal få optimal tilgjengelighet. (Foto: Skjermdump fra nettsiden til Lillestrøm kommune)Lillestrøm kommunes nettside er nå kontrollert av Difi. Noen ting er blitt endret for at innbyggerne skal få optimal tilgjengelighet. (Foto: Skjermdump fra nettsiden til Lillestrøm kommune)    Fra 1. juli 2014 ble det innført krav om at alle IKT-løsninger i Norge skal være universelt utformet. Nå har tilsynet startet.

Først ute er Lørenskog kommune. Her har Direktoratet for forvaltning og IKT (Difi ) nå gjennomført tilsyn for å kontrollere om nettsiden følger lovens krav til universell utforming.

Lørenskogs nettside ble valgt fordi den er ny av året og fordi den er en av kommunens viktigste kanaler for informasjon til innbyggerne.

Avdekket fem avvik

Hovedtemaet for kontrollen var koding, navigasjon og tekstalternativ på nettsiden.

Kontrollen avdekket fem avvik. Kommunen fikk også to merknader.

– Vi fant noen feil, men disse er enkle å gjøre noe med, konstaterer leder Malin Rygg i Difis tilsyn for universell utforming av IKT i en pressemelding.

Positivt å bli kontrollert

Teknologidirektør Sidsel Nordhagen i Lørenskog kommune synes kontrollen var nyttig.

– Kommunen sine nettsider er en viktig kanal for oss, og vi vet at mange innbyggere har våre nettsider som førstevalg i sin kontakt med kommunen. Det var derfor en positiv erfaring å bli ført tilsyn med, spesielt fordi vi fikk en verifikasjon av kvaliteten på nettsidene våre knyttet til universell utforming.

Feilene som ble avdekket var enkle å rette på, sier hun I pressemeldingen fra Difi. Nå er hun trygg på at og at vi nettsidene kan bli brukt av alle.

Kilde: Difi

Kopirett © 2019 Universell Utforming. Alle rettigheter reservert.
Joomla! er fri programvare utgitt under GNU/GPL License.