IKT

Velferdsteknologi må standardiseres


Publisert: 14. januar 2015

Skal den nye velferdsteknologien bli universelt utformet, er det behov for standardisering. (Illustrasjonsfoto: Colourbox)Skal den nye velferdsteknologien bli universelt utformet, er det behov for standardisering. (Illustrasjonsfoto: Colourbox)Mer må gjøres for å standardisere velferdsteknologien som nå blir utviklet. Dette slås fast i en ny rapport fra Standard Norge.

Selv om det nå foregår arbeid med standardisering av tekniske løsninger på delområder som trygghetsalarmer og hjelpemidler, er det generelt behov for mer standardisering av den nye velferdsteknologien som kommer i årene framover.

Bare slik kan vi sikre at løsningene blir universell utforming. Sånn sikrer vi i tillegg at de nye løsningene kan kommunisere med hverandre og at de blir forutsigbare for brukerne.

Dette slås fast i en ny rapport om velferdsteknologi og universell utforming som Standard Norge la fram 9. januar.

Rapporten er utarbeidet på oppdrag fra Deltasenteret. Senteret har også finansiert rapporten.

Her kan du lese mer hos Standard Norge om velferdsteknologi.

Rapporten beskriver blant annet ulike tekniske løsninger og velferdsteknologi knyttet til omsorgstjenester. Og den gir anbefalinger for det videre arbeidet med standardisering av velferdsteknologi.

Rapporten forteller dessuten om noen av prosjektene som er i gang i Norge og internasjonalt.

Ønsker du å få tak i rapporten eller vil ha mer informasjon, kan du Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Kopirett © 2019 Universell Utforming. Alle rettigheter reservert.
Joomla! er fri programvare utgitt under GNU/GPL License.