IKT

NRK satser på universell utforming


Publisert: 30. oktober 2014

Siri Antonsen er den nye tilgjengelighetssjefen i NRK. Hun mener de har et ansvar for å gi et fullverdig tilbud til alle. (Bilde: nrk.no)Siri Antonsen er den nye tilgjengelighetssjefen i NRK. Hun mener de har et ansvar for å gi et fullverdig tilbud til alle. (Bilde: nrk.no)Rikskanalen har store planer for synstolkning av filmer og tv-serier. Den 25. oktober ble en av de første synstolkede filmene i Norge sendt på kanalen.

Synstolkning gir et ekstra lydspor til visse TV-programmer og filmer. Når det er pause i snakkingen, forklares den visuelle handlingen med ord. Det gjør det mulig også for sterkt synshemmede og blinde å få med seg hva som skjer på skjermen.

"Babycall" først ute

Den 25. oktober sendte NRK skrekkfilmen "Babycall" med Noomi Rapace i hovedrollen.

NRK vil  kjøpe inn flere synstolkede filmer i løpet av neste år. Disse skal du kunne finne på nettsidene til NRK TV.

 

Planen er også at alle NRK sine egenproduserte dramaserier skal bli synstolket i 2015.

Storsatsing på uu

Synstolkning av tv-dramaer er en del av NRK sin satsing på å bli universell utformet.

Siri Antonsen er den nye tilgjengelighetssjefen i NRK. Hun sier til nrk.no at som allmennkringkaster, har NRK ansvar for å gi et fullverdig tilbud til alle i landet vårt.

- NRK ønsker at vårt tilbud skal være lett tilgjengelig og universelt utformet. Det betyr at du skal kunne se på et program og få fullt utbytte av det, uansett om du har nedsatt hørsel, er synshemmet eller har lesevansker.

Kopirett © 2019 Universell Utforming. Alle rettigheter reservert.
Joomla! er fri programvare utgitt under GNU/GPL License.