IKT

Nettsted som innfrir krav


Publisert: 05. september 2014

Lyse vil ha en nettside som er tilgjengelig for flest mulig brukere. Lyse vil ha en nettside som er tilgjengelig for flest mulig brukere. Nettstedet lysekonsern.no kunne ha sluppet unna lovpålagte nye krav til nettsider. Lyse har likevel prioritert at nettstedet skal oppfylle kravene.

Den ny forskriften i tilgjengelighetsloven som krever at nettsider skal være universelt utformet, gjør foreløpig unntak for nettsteder lansert før 1. juli 2014.

Men Lyse er en aktør som erkjenner at digitalisering og selvbetjening er en del av samfunnsutviklingen, og som derfor ser at mennesker med ulike behov må kunne benytte seg av stadig flere selvbetjente tjenester og automater.

Lyse vil at flest mulig skal kunne benytte seg av tjenestene selskapet tilbyr.

Lyse har nå fått gjort en ekstern gjennomgang av nettsiden sin. Den slår fast at nettstedet lysekonsern.no nå følger de fleste kravene om universell utforming i tilgjengelighetsloven. Det omfatter blant annet navigasjon i meny, søkefunksjon, bildetekster og fargekontraster.

Lyse varsler at de vil fortsette med å jobbe videre for å sikre at tjenestene deres er tilgjengelige for alle på alle digitale flater – både på nett, mobil og nettbrett.

Lyse-konsernet eies av 16 kommuner i Sør-Rogaland og er i dag en stor nasjonal aktør innen elektrisitet, bredbånd og gassnett.

Her kan du se nettsiden til Lyse

Kopirett © 2019 Universell Utforming. Alle rettigheter reservert.
Joomla! er fri programvare utgitt under GNU/GPL License.