God lokal praksis

Pris til park i Oslo


Publisert: 17. desember 2015

Bjerkedalen park i Oslo er fornyet med gangveier, planterikdom, kafé og plass til aktiviteter og rekreasjon. Hovinbekken er åpnet og renner gjennom hele parken. Her kan det bades om sommeren og gås på skøyter om vinteren. Anlegget er universelt utformet. (Foto: Camilla Jensen/ ByplanOslo)Bjerkedalen park i Oslo er fornyet med gangveier, planterikdom, kafé og plass til aktiviteter og rekreasjon. Hovinbekken er åpnet og renner gjennom hele parken. Her kan det bades om sommeren og gås på skøyter om vinteren. Anlegget er universelt utformet. (Foto: Camilla Jensen/ ByplanOslo)Bjerkedalen park i Oslo har vunnet byens arkitekturpris for 2015. Et forbilledlig prosjekt i møtet med dagens krav til universell utforming, mener juryen.

Det var bedriftene Dronninga landskap og Filter arkitekter som mottok prisen for planleggingen av den nye parken, nær Bjerke travbane.

«Parken viser på en forbilledlig måte hagekunst og opplevelseskvaliteter i møte med dagens krav til universell utforming og rasjonell drift,» heter det blant annet i juryen sin begrunnelse.

Landskapsarkitektene for parken og arkitektene for paviljongen mottok prisen sammen med byggherren bydel Bjerke og andre involverte.

Oslo bys arkitekturpris skal hedre ny og god arkitektur, som er et tilskudd til byen. Prisen kan vinnes av bygg eller landskapsarkitektur som er nyskapende og fremragende, og som har høy kvalitet på konsept og gjennomføring.

Du kan lese mer om prosjektet og se flere bilder her hos Oslo kommune.

 

Kilde: Bymiljøetaten i Oslo

Kopirett © 2019 Universell Utforming. Alle rettigheter reservert.
Joomla! er fri programvare utgitt under GNU/GPL License.