God lokal praksis

Universell utformet park vant pris


Publisert: 22. oktober 2015

Bjerkedalen park har blitt det nye møtestedet i en bydel med få parker og plasser. Nye universelt utformede turveier med maks 5 prosent stigning gjør det enkelt å ta seg fram i parken.  (Foto: Dronninga landskap)Bjerkedalen park har blitt det nye møtestedet i en bydel med få parker og plasser. Nye universelt utformede turveier med maks 5 prosent stigning gjør det enkelt å ta seg fram i parken. (Foto: Dronninga landskap)Bjerkedalen park i Groruddalen vant Oslo bys arkitekturpris.

Oslo bys arkitekturpris er en kommunal hederspris som kan vinnes av bygg eller landskapsarkitektur som er et tilskudd til byen, er nyskapende og fremragende, og som har høy kvalitet på konsept og gjennomføring.

25 kandidater kjempet om prisen fra start, men til slutt var det Dronninga landskap og Filter arkitekter som ble presentert som vinner under prisutdelingen i Oslo rådhus den 15. oktober.

" Bjerkedalen park har en ekstraordinær landskapsarkitektonisk kvalitet og er utformet i harmonisk samspill med omgivelsene. Parken viser på en forbilledlig måte hagekunst og opplevelseskvaliteter i møte med dagens krav til universell utforming, bekkeåpning og rasjonell drift ", heter det blant annet i begrunnelsen.

Kilde: osloby.no

Kopirett © 2019 Universell Utforming. Alle rettigheter reservert.
Joomla! er fri programvare utgitt under GNU/GPL License.