God lokal praksis

Tryggere med ny gangvei


Publisert: 01. oktober 2015

Gangveien mellom Oppdal sentrum og Stølen er etterlengtet, både av fastboende og hyttefolk. (Foto: Statens vegvesen)Gangveien mellom Oppdal sentrum og Stølen er etterlengtet, både av fastboende og hyttefolk. (Foto: Statens vegvesen)    Den populære turen mellom sentrum i Oppdal og til Stølen er nå langt sikrere med universell utforming.

I store utfartshelger er det stor gangtrafikk mellom Stølen og Oppdal sentrum. Nå er det åpnet et trafikksikkert alternativ til hovedveien, hvor mange har følt seg utrygge.

24. september ble den 1,7 kilometer nye gang- og sykkelvegen langs Gamle Kongeveg fra Slepphaugråket til Stølen åpnet.

Gang- og sykkelvegen er bygd på oppdrag fra fylkeskommunen. Dette har vært et samarbeid mellom fylkeskommunen og Statens vegvesen.

– For Oppdal kommune er det viktig å ivareta de myke trafikantene, sa ordfører Ola Røtvei da han åpnet den nye gang- og sykkelveien. Han viste til at både fastboende og hyttefolk i området nå får nyte godt av den nye veien.

– For oss har det vært viktig å få til en gangvei med universell utforming, sa Røtvei til nettavisen opp.no.

Fylkesvareordfører Arne Braut, har vært en ivrig forkjemper for prosjektet. Han er glad for at ikke minst skolebarn nå får en trafikksikker gangvei.

Kilde: www.opp.no

Kopirett © 2019 Universell Utforming. Alle rettigheter reservert.
Joomla! er fri programvare utgitt under GNU/GPL License.