God lokal praksis

Oslo vil ruste opp Storgata med universell utforming


Publisert: 27. august 2015

Torggata i Oslo ble en av byens mest trendy gater etter at den ble rustet opp. Nå er det Storgata rett i nabolaget som blant annet skal få universell utforming. (Illustrasjon: Sweco)Torggata i Oslo ble en av byens mest trendy gater etter at den ble rustet opp. Nå er det Storgata rett i nabolaget som blant annet skal få universell utforming. (Illustrasjon: Sweco)    En av Oslos viktigst gater blir nå oppgradert. Endelig skal krav til universell utforming oppfylles.

Målet med opprustingen er ikke minst å oppfylle kravene til universell utforming, spesielt gjelder dette på holdeplassene for buss og trikk.

Arbeidet som starter nå vil ende i en detalj- og reguleringsplan. Mange ulike interesser og brukergrupper kan ha ulike prioriteringer. Sykkeltraseer, varelevering til butikker og universell utforming er noen av disse.

Etter mange års utsettelser fikk nabogata i nord, Torggata, endelig en god opprustning. Det gjorde den tidligere så shabby butikkgaten til en trendy handlegate med yrende liv, der gående trafikanter nå har prioritet.

Kilde: Oslo handelsstandsforening

Kopirett © 2019 Universell Utforming. Alle rettigheter reservert.
Joomla! er fri programvare utgitt under GNU/GPL License.