God lokal praksis

Her kan alle få bade


Publisert: 25. juni 2015

Med litt mer sommer kommer dette til å bli en flott badeplass for alle, lover byggherrene Steinar Kristoffersen og Ferid Nukicic fra teknisk drift i Trøgstad kommune, flankerer av miljøvernleder Marit Haakaas. (Faksimile fra Smaalenene Avis)Med litt mer sommer kommer dette til å bli en flott badeplass for alle, lover byggherrene Steinar Kristoffersen og Ferid Nukicic fra teknisk drift i Trøgstad kommune, flankerer av miljøvernleder Marit Haakaas. (Faksimile fra Smaalenene Avis)    Fra i sommer skal alle kunne ta seg et bad på den populære badeplassen Sandstangen i Trøgstad.

Østfold-kommunen har tatt et skikkelig tak for å gjøre det mulig for absolutt alle å få seg et bad på Sandstangen, skriver avisa Smaalenenes Avis.

Nå har Trøgstad kommune lagt siste hånd på verket på en lang baderampe med rekkverk.

Akkurat når lokalavisa er der for å ta bilde, er det flom i Øyern. Men det er likevel mulig å se hvordan rekkverket går langt ut i vannet og gjør det mulig for nesten alle å komme seg i vannet for egen maskin.

Selve baderampen ble laget allerede i fjor sommer. Men kommunen så at de ble for vanskelig å komme seg langs strandkanten med rullestol.

– Så nå har vi anlagt en betongsti ut til rampen, sier miljøvernleder Marit Haakaas i kommunen.

Sammen med Rømskog er Trøgstad en av de to ressurskommunene for universell utforming i Østfold.

Kopirett © 2019 Universell Utforming. Alle rettigheter reservert.
Joomla! er fri programvare utgitt under GNU/GPL License.