God lokal praksis

Nærmiljøpark i Sortland skaper mer inkludering


Publisert: 12. juni 2015

Åpningsfest i strålende vær da Sortland fikk et nytt inkluderende nærmiljøanlegg. (Foto: Nordland fylkeskommune)Åpningsfest i strålende vær da Sortland fikk et nytt inkluderende nærmiljøanlegg. (Foto: Nordland fylkeskommune)Sortland har nå fått Nordland fylkes mest inkluderende aktivitetsanlegg utendørs.

– Sortland kommune har en lang tradisjon for å jobbe for et mest mulig inkluderende samfunn. Inkludering betyr også en lik fysisk mulighet til å delta i samfunnet. Dette har blitt Nordlands mest moderne og fremtidsrettede nærmiljø- og skoleanlegg, sa en rørt ordfører Grete Ellingsen da hun forrige uke var med og innviet det nye Skolekvartalet i Sortland.

I utformingen av Skolekvartalet til 35 millioner kroner, er det lagt vekt på at alle skal kunne bruke området aktivt, også de med ulike funksjonshemminger.

Fylkesrådet har bidratt med 5,6 millioner i stedsutviklingsmidler og spillemidler.

– Legger man vekt på møteplasser med mulighet for ulike aktiviteter, vil det bidra til trivsel. Det nye skolekvartalet her på Sortland er et godt eksempel på nettopp det, sa Ellingsen.

Elevene kan fortelle at de nye uteområdene kort og godt har bedret miljøet ved skolen. Det har blitt mindre innesitting og mobbing i friminuttene og mer aktivitet, lek og moro.

Nordlands fylkesråd for kultur, miljø og folkehelse, Ingelin Noresjø (KrF), var også med på å åpne de nye uteområdene i Sortland.

– Skolekvartalet viser vei når det gjelder universell utforming og høy estetisk kvalitet, sa Noresjø da hun sammen med hundrevis av unge og eldre feiret ferdigstillingen med gåtur i området som ligger mellom barneskolen, ungdomsskolen og den videregående skolen på Sortland.

Kilde: Nordland fylkeskommune

Kopirett © 2019 Universell Utforming. Alle rettigheter reservert.
Joomla! er fri programvare utgitt under GNU/GPL License.