God lokal praksis

Tursti fra Oslo sentrum til Bygdøy


Publisert: 04. juni 2015

Kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner, administrerende direktør i Statsbygg Harald V. Nikolaisen og Oslos ordfører Fabian Stang tar de første spadestikkene i arbeidet med den nye kyststien. (Foto: Kommunal- og moderniseringsdepartementet)Kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner, administrerende direktør i Statsbygg Harald V. Nikolaisen og Oslos ordfører Fabian Stang tar de første spadestikkene i arbeidet med den nye kyststien. (Foto: Kommunal- og moderniseringsdepartementet)    Om tre år kan Oslo kommune ha klar en universelt utformet tursti som går helt fra Oslo sentrum og til Oscarshall slott på Bygdøy.

Målet er at alle byens innbyggere – inkludert dem som har behov for bedre tilrettelegging enn andre – skal få glede av turstien.

Forrige uke ble det første, symbolske spadetaket til turstien tatt av Oslo-ordfører Fabian Stan, Statsbygg-direktør Harald Nikolaisen og kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner.

– Vi ruster nå opp kyststien som en del av arbeidet med å gjøre Kongsgården på Bygdøy enda mer tilgjengelig, sier kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner (H) til Aftenposten.

Bruker 20 millioner

Planen er å ha hele turstien ferdig i 2018. Den foreløpige prislappen er 20 millioner kroner.

Oslo kommunen varsler at det skal tas hensyn både til universell utforming og ønske fra Riksantikvaren.

Eiendomsforvalter Jan Vaaje i Statsbygg sier at målet er å gjøre turstien mest mulig universelt utformet. Men han legger til at dette også et kostnadsspørsmål.

Kyststien skal gå til Oscarshall slott på Bygdøy. Slik så det ut der i 1889. (Foto: Nasjonalbiblioteket/Wikimedia Commons)Kyststien skal gå til Oscarshall slott på Bygdøy. Slik så det ut der i 1889. (Foto: Nasjonalbiblioteket/Wikimedia Commons)Fra Oppegård til Bærum

Kyststien fra Oslo sentrum til Bygdøy rustes nå opp etappevis.

Den store ambisjonen er at det en gang i framtiden skal være mulig å følge en kyststi fra Oppegård på østsiden av Oslofjorden til Bærum på vestsiden av Oslofjorden.

Kilder: Oslo kommune og Aftenposten

Kopirett © 2019 Universell Utforming. Alle rettigheter reservert.
Joomla! er fri programvare utgitt under GNU/GPL License.