God lokal praksis

Godkjente kafe i Porsgrunn


Publisert: 21. mai 2015

Ragnar Anundsen og Inger Kvennodd i Rådet for funksjonshemmede i Porsgrunn, fant bare et par småting de ikke var tilfreds med, da de sjekket tilgjengeligheten på Elvebredden Kafé. (Faksimile fra Porsgrunn Dagblad)Ragnar Anundsen og Inger Kvennodd i Rådet for funksjonshemmede i Porsgrunn, fant bare et par småting de ikke var tilfreds med, da de sjekket tilgjengeligheten på Elvebredden Kafé. (Faksimile fra Porsgrunn Dagblad)     I Porsgrunn er det over 300 rullestolbrukere. Nå drar Rådet for funksjonshemmede ut for å sjekke tilretteleggingen.

11 .mai var medlemmer av Rådet på Elvebredden Kafé, etter tips om at det var vanskelig å gå på toalettet for rullestolbrukere. Det viste seg å ikke være tilfelle.

– Bortsett fra at vi måtte flytte noen gjenstander, og at det manglet et gripehåndtak på døra, var det godkjent, sier Ragnar Anundsen i Rådet til Porsgrunn Dagblad.

Det er bare dametoalettet på restauranten som er tilrettelagt for rullestolbrukere. Men det er ikke noe problem, sier Ragnar Anundsen, som også berømmer den automatiske døråpneren på inngangsdøra.

Mange blant de over 300 rullestolbrukerne i Porsgrunn som kunne ha benyttet seg av byens serveringstilbud, sitter ifølge Anundsen hjemme, i stedet for å være sosiale.

– Jeg tror en del har en barriere for å komme ut, fordi de ikke vet hvordan det er tilrettelagt på de forskjellige stedene – om de kommer inn døra, om det er handikaptoalett der, eller om de får den hjelpen de trenger, sier Anundsen til avisa. Han tror det kan være en god ide å lage en brosjyre med oversikt over steder som er tilrettelagt i byen.

Anne-Marie Frøland i Rådet er tunghørt. Hun sier det er mange tunghørte mennesker i kommunen, og mener at reglene for universell utforming også bør gjelde disse, selv om de har en usynlig funksjonshemning.

– Den moderne arkitekturen, eller innredningen, med minimalisme, stein på gulvene, ingen duker eller gardiner, gjør at mange av oss som hører dårlig ikke kan kommunisere med folk. Vi har ingen glede av det, sier Frøland.

Hun mener dette er lett å glemme i dagens samfunn.

Hele artikkelen kan du lese her i Porsgrunn Dagblad.

Kilde: Porsgrunn Dagblad

Kopirett © 2019 Universell Utforming. Alle rettigheter reservert.
Joomla! er fri programvare utgitt under GNU/GPL License.