God lokal praksis

Universell utforming på Oslo sentralstasjon


Publisert: 03. juli 2014

Slik skal den nye universelt utformede nedgangen til sporene på Oslo S bli seende ut. (Bilde: ROM Eiendom)Slik skal den nye universelt utformede nedgangen til sporene på Oslo S bli seende ut. (Bilde: ROM Eiendom)

På Oslo sentralstasjon og i Bjørvika foregår det veldig mye. Nå bygges ny adkomst til jernbanesporene med universell utforming.

Fra den lange gangbroen – kalt Akrobaten – over sporene på Oslo S skal det nå bygges en nedgang til plattformene. Forbindelsen er viktig for alle som jobber øst for Oslo S og gangtiden vil bli vesentlig redusert.

Akrobaten ble åpnet for drøye to år siden og anslagsvis 15.000 ansatte har glede av broen.

Den nye adkomsten på plattformen vil bestå av trapp og en heis, og kravene til universell utforming blir ivaretatt gjennom nettopp heisen. Adkomsten skal gå ned til plattform 2, som betjener spor 3 og 4. Den vil bidra til at de som arbeider i området vil få en betydelig kortere gangavstand fra kollektivknutepunktet.

– Jernbaneverket er fornøyd med at det nå blir en bedre tilgjengelighet til stasjonen, sier Guttorm Moss, banesjef Oslo i Jernbaneverket i en pressmelding.

– Bjørvika Infrastruktur er stolt av Akrobaten, som er en viktig og vellykket forbindelse mellom Bjørvika og byen, og med nedgang til plattform vil tilgjengeligheten og nytten bli enda bedre, sier daglig leder i Bjørvika Infrastruktur AS Geir Lynnebakken.

Kopirett © 2019 Universell Utforming. Alle rettigheter reservert.
Joomla! er fri programvare utgitt under GNU/GPL License.